Curry met zoete aardappel
ingrediënten:
- 250 gr zoete aardappel (in blokjes gesneden)
- 200 gr kikkererwten
- 400 ml kokosmelk
- 50 gr tomatenpuree
- 350 gr courgette ( in blokjes, met schil)
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel kerrie poeder
- 1 koffielepel kurkuma
- sap van 1 limoen
- 1.5 eetlepel rode currypasta
- verhit wat olie in een pan en doe hierin de currypasta met zoete aardappel, courgette, tomatenpuree en kokosmelk
- voeg ook limoensap, kurkuma, kerrie en paprikapoeder toe
- laat 30 minuten sudderen ( of tot de groenten zacht zijn)
- voeg de kikkererwten toe en serveer met rijst
SMAKELIJK!
Summer Vibes Ice Tea
Ingrediënten:
- 15 gram summer vibes thee
- 500 ml kokend water
- 500 gram crushed ice (of ijsblokjes)
werkwijze:
- laat de kruiden 5 minuten trekken in het kokend water
- zeef de kruiden eruit
- voeg het ijs bij de warme thee
Zoetstof toevoegen moet niet. Doordat de thee stevia blad bevat is deze van nature zoet.
Halloumi reepjes
Ingrediënten voor 2 personen
1 zoete aardappel
1 courgette
225 gram halloumi
100 gram chorizo
2 eetlepels Provençaalse kruiden
2 eetlepels olijfolie
(+ wat extra voor het bakken van de haloumi en de chorizo)
Zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de zoete aardappel en snij hem vervolgens in blokjes. Spoel de courgette schoon en snij ook deze in blokjes. Doe de courgette- en zoete aardappelblokjes samen in een ovenschotel en meng hier twee eetlepels olijfolie door en kruid (naar eigen smaak) met peper, zout en Provençaalse kruiden. Roer goed door elkaar en zet dit vervolgens 25 à 35 minuten in de oven totdat je groenten gaar zijn.
Snij de halloumi in 10 reepjes en de chorizo in schijfjes. Verhit wat olijfolie in een klein pannetje en bak de chorizo schijfjes totdat ze een beetje krokant zijn. Verhit vervolgens wat olijfolie in een andere (grill)pan en bak hier de halloumi in totdat je een goudbruin korstje krijgt.
Als de groenten gaar zijn haal je de ovenschotel uit de oven. Meng vervolgens de gebakken chorizo en halloumi reepjes door de groenteschotel.
Mojito Moctail
ingrediënten voor 4 glazen:
2 limoenen 4 koffielepels kokosbloesemsuiker
150 ml vlierbloesemsiroop
800 ml spuitwater
verse munt
crushed ice
- vul elk glas met een halve limoen in grove stukken gesneden en 1 koffielepel kokosbloesemsuiker en verse munt ( minstens 1 takje, naar eigen smaak)
- kneus alles met een vijzel
- vul het glas met crushed ice tot 1cm onder de rand
- meng vlierbloesemsiroop en spuitwater in een maatbeker, goed mengen en verdeel over de 4 glazen
- goed roeren , werk af met een rietje en een takje munt
Havermoutwafeltjes
ingrediënten:
- 400 gr havermout
- 350 ml amandelmelk
- 4 eieren
- 6 eetlepels honing
- 1 zakje bakpoeder
Maal de havermout fijn in de blender
Meng er de rest van de ingrediënten bij en roer tot een mooi deeg
Bakken in een warm wafelijzer
Cruesli met chocolade
ingrediënten:
- 100gr + 50 gr hazelnoten
- 250 gr havervlokken
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 6 eetlepels water
- 50 gr pure chocolade
Verwarm de oven voor op 160°C
Mix 100 gr hazelnoten in een blender, mix tot je meel hebt
Doe de havervlokken, notenmeel en de rest van de noten in een kom
Voeg de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en water toe en meng alles goed
Giet op een bakplaat en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven
Roer regelmatig om
Laat afkoelen en meng er de in stukjes gesneden chocolade bij
Klik HIER om het recept te downloaden,
Groentenstoofpotje met gehaktballetjes
- 400 gr rundsgehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 4 tomaten
- 200 gr wortelen
- 6 paprika's (rood en geel)
- 2 uien
- een scheutje water
- 60 gr paneermeel
- provencaalse kruiden
- peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Maak de groenten schoon en snij in kleine blokjes
Verhit de olijfolie in een pan en stoof er de ui in
Voeg alle andere groenten erbij en het scheutje water
Kruid naar eigen smaak en laat een 10 minuten stoven
Maak ondertussen de balletjes: meng gehakt, paneermeel, peper , sojasaus en maak er kleine balletjes van
Schep de balletjes bij de groenten en laat ze een 10 minuten in de groentjes garen
Paprikasoep
ingrediënten:
- 2 paprika's
- 2 rode uien
- 2 teentjes look
- 200 gr zoete aardappel
- 1 liter groentenbouillon
- 1 soeplepel olijfolie
- peper en zout
Snij alle groenten en look in stukjes
Verhit in een kom de olijfolie en stoof er de ui en look in
Doe de paprika en zoete aardappel erbij en laat even meestoven
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
Laat een 25 minuten zacht verder koken
Kruid met peper en zout
Mix de soep fijn